Over Ons


Na ruim 25 jaar ondernemers te zijn geweest in Genemuiden, hebben wij een nieuwe uitdaging. Wij, Robert en Arianne van der Vinne, zijn in Juni 2020 trotse eigenaar geworden van Marskramer en Toys2Play Nieuwleusen, mede doordat Blokker aan de Burg. Backxlaan zijn deuren dicht deed begin zomer 2020.

Klanten kunnen, bij de nieuwste formule van Blokker, kennis maken met een volledig en scherp geprijsd assortiment a-merk huishoudelijke artikelen. Toys2Play is onder hetzelfde dak omgebouwd naar de Top1Toys-formule.

Nieuwleusen krijgt hiermee 2 splinternieuwe winkels erbij. Een ruim aanbod van zowel het grootste speelgoed-assortiment in de wijde omgeving, als de topkwaliteit van Blokker.

De Grote Markt in Nieuwleusen is hierdoor de trekpleister geworden voor winkelend publiek in de gemeente Dalfsen.

''

Stilstand is acheruitgang, daarom gaan we verder in een nieuw jasje

maar vergeten niet het verleden.''


2007

Na zo'n zeven, acht jaar overleggen, vergaderen en onderhandelen is het eindelijk zover, de nieuwe Marskramer-winkel van de familie ten Kate opent woensdag officieel haar deuren tijdens de feestelijke opening. Na tweeënhalve week dicht te zijn geweest om te verhuizen en opnieuw in te richten, waarbij ze veel hulp kregen van het peroneel, familie, vrienden, bekenden en de Marskramer-en Toys2play organisatie, zijn ze de eerste winkel in het nieuwe winkelcentrum die opengaat.

2001

Tien jaar geleden, in februari 1991, begon Freek ten Kate, samen met zijn vrouw Dicky, als ondernemer in Nieuwleusen. Zij openden hun winkel in huishoudelijke artikelen en speelgoed, Familux, toendertijd als onderdeel van de Marskramer organisatie. Op de achtergond spelen er volop plannen voor een uitbreiding van het winkelcentrum, mede door de winkeliersvereniging kerkenhoek. In dit zogenaamde Masterplan is de reconstructie van de gehele kerkenhoek opgenomen.

1991

Op woensdag 6 februari om tien uur 's morgens wordt de tweede unit, een Familux-winkel, in het nieuwe winkelcentrum in Nieuwleusen-Zuid door burgemeester A.B.L. de Jonge geopend. De nieuwe zaak wordt gerund door Freek en Dicky ten Kate. De winkel heeft een grootte van ca. 300 vierkante meter. De winkel is een duidelijke aanwinst voor het winkelgebeid in Nieuwleusen en heeft aantrekkingskracht tot in de wijde omgeving.